Merkeltől kért telefonos segítséget egy televíziós kvízjáték szereplője

2014.06.02. 13:45

Hétfőn este kerül adásba az egyik német csatornán az a kvízműsor, amelyben az egyik játékos Angela Merkeltől kért telefonos segítséget. Az NDK-ra vonatkozó kérdés mindenkin kifogott, este derül ki, Merkel egyáltalán válaszolt-e a hívásra, és ha igen, tudta-e a választ.

Angela Merkel német kancellártól kértek telefonos segítséget egy televíziós kvízműsorban, amelyet hétfőn este sugároznak egy német kereskedelmi csatornán.

A vetélkedőt sugárzó televízió honlapján megjelent beszámoló szerint Merkel pártja, a konzervatív CDU egy parlamenti képviselője a kvízjáték hírességeket felvonultató különkiadásának felvételén nem tudott válaszolni egy kérdésre, amelynek helyes megválaszolásáért hatszámjegyű nyeremény járt, és telefonos segítői is tanácstalanok voltak.

Miután már mind a három "telefonjokert" felhívták, és egyik sem tudott válaszolni a volt NDK-ra vonatkozó kérdésre, a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfáliából származó politikus arról kezdett beszélgetni a műsorvezetővel, hogy a főnöke, a pártelnök-kancellár Angela Merkel az NDK-ban nőtt fel és valószínűleg kiismeri magát a feladványban érintett területen.

A játékos, Wolfgang Bosbach végül megkérte a műsorvezetőt, hogy hozassa ki a mobiltelfonját az öltözőből. A készüléket meg is kapta, kikereste Merkel számát és felhívta - zárul a beszámoló, amely szerint a hétfő esti adásban derül majd ki, hogy a kancellár fogadta-e a hívást és tudta-e a választ.

A kvízjátéknak ez a 28. különkiadása, amelyben híres németek szerepelnek és a nyereményt jótékony célra ajánlják fel. A hírességek az eddigi adásokban 24 millió eurót gyűjtöttek össze.