Nyolcszáz tehén húsz nőért cserébe

Vágólapra másolva!
Ezt a cserét ajánlja a nigériai Boko Haram a múlt héten elrabolt nőkért.
Vágólapra másolva!

A Boko Haram nigériai szélsőséges szervezet 800 tehenet követel cserében annak a 20 nőnek a szabadon engedéséért, akiket egy hete rabolt el egy észak-nigériai nomád településről – közölte csütörtökön a helyi média. Az elhurcoltak hozzátartozói teljesíthetetlennek nevezték ezt a feltételt, mivel fő megélhetési forrásuk veszne oda – mondták rendőrségi források a Leadership című nigériai napilapnak.

Az emberrablás a múlt héten csütörtökön történt a Boko Haram fellegvárának számító Borno államban, nem messze attól a településtől, ahonnan április 14-én a szélsőséges csoport fegyveresei több mint 200 diáklányt vittek magukkal, akiket a mai napig nem engedtek szabadon.

Az iszlám jogrendszer, a saría radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram véres hadjáratot folytat azóta, hogy a rendőrség 2009-ben végzett az alapítójával és akkori vezetőjével, Mohamed Juszuffal. A vallási mozgalomból néhány év alatt jól felfegyverzett lázadócsoporttá vált szervezet ma már a legnagyobb biztonsági fenyegetést jelenti Afrika első számú kőolajtermelő országában.