Özönvízszerű eső csapott le Várnára

Várna esőzés özönvíz
People look at the flooded streets of the Black Sea port of Varna on June 19, 2014. At least ten people, including a child, drowned today as torrential rain swept through a hillside neighbourhood of the Black Sea city of Varna, police said.
Vágólapra másolva!
Legalább tíz ember meghalt, köztük egy ötéves gyerek.
Vágólapra másolva!

Heves esőzés következtében víz öntötte el csütörtök este a bolgár tengerparton fekvő Várna városát, a rendőrség szerint emiatt legalább tíz ember meghalt, köztük egy ötéves gyerek.

Bulgária legnagyobb, a turisták körében közkedvelt fekete-tengeri kikötőjében az este rövid idő alatt félhavi átlagnak megfelelő eső esett. Helyszíni beszámolók szerint a város nagy részén az utcákat ellepte a víz, megbénítva a közlekedést. A rohamkocsik sem tudnak eljutni a bajba kerültekhez. Várna több kerületében lekapcsolták az áramszolgáltatást.

Forrás: AFP

Nikolai Kacsev helyi rendőrparancsnok közölte, hogy tíz vízbe fulladt holttestet találtak a város utcáin, de azt nem tudta megmondani, hogy pontosan hány ember tűnt el. Szemtanúk szerint még rosszabb a helyzet a Várna tőszomszédságában, a fekete-tengeri csatorna túloldalán fekvő Aszparuhovo településen, ahol az utcák hirtelen folyókká változtak, autókat és fákat sodorva el. Plamen Oresarszki kormányfő utasítására a mentési munkálatok összehangolása végett azonnal Várnába utazott Cvetlin Jovcsev miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter.