Informális kormányfői találkozó volt a Duna Deltában.

Vágólapra másolva!
Moldova, Grúzia és Szerbia EU-tagságának elősegítéséről tárgyaltak a hétvégén a Duna-deltában az érintettek, illetve Románia, Csehország és Szlovákia. Összehangolták álláspontjaikat.
Vágólapra másolva!

A vendéglátó Románia, valamint Moldova, Grúzia, Szerbia, Szlovákia és Csehország miniszterelnökei informális találkozót tartottak a hét végén a romániai Duna-deltában. A péntektől vasárnapig tartó összejövetelről szombaton késő este adott ki szűkszavú közleményt a román kormány.

Azt írták, hogy a találkozó célja az Európai Unió (EU) Keleti Partnerség projektjével kapcsolatos álláspontok összehangolása volt. Arról tárgyaltak, hogy a térség EU-tagsággal rendelkező országai hogyan támogathatják a csatlakozni kívánókat.

"Mi, akik már bent vagyunk az Európai Unióban - legyen szó Csehországról, Szlovákiáról vagy Romániáról -, tehetünk és minden tőlünk telhetőt meg is teszünk azért, hogy mielőbb az EU tagjaivá válhassanak" - jelentette ki a vasárnap délben adott sajtónyilatkozatában Victor Ponta román miniszterelnök.