Ellopták Schumacher kórházi kartonját

Vágólapra másolva!
50 ezer euróért kínálják eladásra.
Vágólapra másolva!

Michael Schumacherhez köthető orvosi kartonokat kínálnak eladásra – állítja az egykori Forma 1-es versenyző menedzsmentje. Nem tudni, hogy az adatok eredetiek-e, de „biztosan lopottak” – idézi Schumacher menedzserét, Sabine Kehmet a BBC. A menedzser azt is hozzátette, hogy ezek az adatok orvosi titoknak minősülnek, így a nyilvánosságra hozásuk törvénysértő.

A német Bild magazin szerint a lopott kartonokat több angol, francia és német újságnak is felkínálták 50 ezer euróért cserébe. A lap szerint a rendőrség most azt kutatja, hogy az adatok a grenoble-i kórház számítógépéről származnak-e (Schumachert ebben a francia kórházban ápolták a balesete után).

A sportoló tavaly december 29-én a francia Alpokban szenvedett síbalesetet. Az első hírek szerint agyrázkódást szenvedett, de később kiderült, olyan súlyosan megsérült a feje, hogy többször is meg kellett műteni. Percekkel a baleset után elvesztette az eszméletét, később mesterséges kómában tartották a grenoble-i kórházban. Schumacher most a lausanne-i CHUV klinikán fekszik. Richard Frackowiak, a klinika idegtudományi részlegének vezetője szerint Schumacher hosszú ideig nyitva tartotta a szemét, és a grenoble-i klinikáról való átszállítása közben bólintással kommunikált.