Emma Watson az ENSZ jószolgálati nagykövete lett

2014.07.09. 10:50

A női egyenjogúságért küzdő szervezete jószolgálati nagykövetévé nevezte ki az ENSZ kedden Emma Watson brit színésznőt, a Harry Potter-filmek sztárját. A 24 esztendős színésznő a fiatal nők érdekeit képviseli majd a UN Women nemzetközi szervezetben.

"Igazi megtiszteltetés, hogy felkértek az ENSZ női érdekeket képviselő jószolgálati nagykövetének. A nők jogai olyan elválaszthatatlanul kötődnek hozzám, olyan mélyen érintenek és gyökereznek az életemben, hogy el sem tudnék képzelni izgalmasabb lehetőséget" - fogalmazott Watson egy közleményben. A diplomáját angol irodalomból a Brown Egyetemen májusban megszerző színésznő filmjei az elmúlt évtizedben több mint 5,4 milliárd dollár bevételt hoztak világszerte.

Emma WatsonForrás: AFP/Kevork Djansezian

Watson képviseli majd a nemzetközi szervezetet a HeForShe kampányban, amely a nemek közötti egyenjogúságot hirdeti. A kampányban férfiak érvelnek a nők és a lányok egyenjogúsága mellett. A nemek közötti egyenjogúság kivívásában a 21. században kulcsfontosságú a fiatalok elkötelezettsége - hangsúlyozta Phumzile Mlambo-Ngcuka, az ENSZ nőjogi testületének vezetője, hozzáfűzve, hogy Watson képes arra, hogy eljuttassa a szervezet üzenetét. 

Az ENSZ női jószolgálati nagykövetei között olyan hírességek szerepelnek még, mint az Oscar-díjas Nicole Kidman vagy Badzsrakitijabha Mahidol thaiföldi hercegnő is.