Biró Rozália lehet az új román kormányfőhelyettes

Bíró Rozália Nagyvárad alpolgármestere, RMDSZ-szenátor
Budapest, 2005. április 5. Bíró Rozália, Nagyvárad polgármester-helyettese beszél, Wagner Nándor szobrászművész József Attila szobrának avatásán, Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében. Az alkotást néhány hét múlva Nagyváradon helyezik el véglegesen. MTI Fotó: Nándorfi Máté
Vágólapra másolva!
Biró Rozália válthatja Kelemen Hunort a román miniszterelnök-helyettesi poszton. Az RMDSZ nőszervezetének elnöke korábban Nagyvárad alpolgármestere volt.
Vágólapra másolva!
Biró Rozália - Városházáról a kormányba Forrás: MTI/Nándorfi Máté

Biró Rozália, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) belső parlamentjeként működő Szövetségi Képviselők Tanácsának elnöke válthatja Kelemen Hunort a román miniszterelnök-helyettesi és kulturális miniszteri poszton - közölte szerdán az Új Magyar Szó kolozsvári portál.

Vállalja

Az RMDSZ nőszervezetének elnöki tisztségét is betöltő nagyváradi szenátor a lapnak úgy nyilatkozott: Kelemen Hunor őt javasolja utódjául a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) csütörtöki ülésén, és ha a SZÁT elfogadja a javaslatot, kész elvállalni a megtisztelő feladatot.

Augusztus 1-től

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök hétfőn jelentette be, hogy augusztus 1-jei hatállyal lemond kormányzati tisztségeiről, miután a román kormány az RMDSZ-szel szemben lépett be a kisebbségek európai polgári kezdeményezéséről szóló luxemburgi perbe.