A panamai diktátor pénzt akar a Call of Dutyból

Vágólapra másolva!
Manuel Noriega pert indított, mert szerinte a játék sérti a jó hírnevét.
Vágólapra másolva!

Manuel Noriega egykori panamai diktátor kedden pert indított Los Angelesben az Activision Blizzard játékfejlesztő cég ellen, mivel úgy véli, hogy a cég 2012-ben megjelentetett játéka, a Call of Duty: Black Ops II. sérti a hírnevét – írja a CNN.

A 80 éves Noriega jelenleg a börtönbüntetését tölti Panamában, pénzmosás, illetve ellenzékiek meggyilkolása miatt ítélték el. A 80-as években ő irányította a közép-amerikai országot, az ő regnálása idején rendelte el George H. W. Bush 1989-ben a panamai inváziót. 1990-ben állították bíróság elé az Egyesült Államokban, többek között drogcsempészet vádjával.

Az egykori diktátor most azzal perli a Call of Duty fejlesztőjét, hogy emberrablónak és gyilkosnak ábrázolják a játékban, a cég pedig arra használta fel a nevét és a képét, hogy pénzt keressen vele. Így ő részesedni akar a profitból.

Az Activision Blizzard egyelőre nem kommentálta Noriega követelését. A cég 2012-es közleménye szerint a játékból egymilliárd darab kelt el az első hónapban. A játék cselekményében több történelmi esemény és valós karakterek is helyet kaptak, köztük a volt panamai vezető is. Noriega szerint viszont az ő beleegyezését sohasem kérték.