Eddig 121 holttestet számoltak össze a lezuhant maláj gép körül

Vágólapra másolva!
Közel száz ember kutatja a roncsokat, a gép fekete dobozát állítólag már megszerezték az oroszok
Vágólapra másolva!

121 ember holtestét számolták össze péntek reggel hét óráig a csütörtökön Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj repülőgép lezuhanásának helyszínén. Erről az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma adott hírt. A helyszínen 95 katasztrófavédelmi szakember dolgozik, 18 géppel.

A Malaysian Airlines Amsterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járatát csütörtökön feltehetően rakétatalálat érte. A gépen a személyzettel együtt 298 ember utazott, akik mind meghaltak. A repülő 50 kilométerre volt az orosz ukrán határtól, amikor elveszett vele a kapcsolat.

A gép fekete dobozát már megtalálták, de az nem világos, kinél van. A brit Daily Telegraph szerint a katasztrófa pontos okainak felderítésében kulcsfontosságú eszközt már elküldték Moszkvába. A pilótafülkében zajló beszélgetést és a repülési adatokat rögzítő fekete doboz adataiból kiderülhet, honnan érkezett a végzetes találat. ha valóban egy légévédelmi rakéta okozta a gép vesztét

A gép földbe csapódásának helyszínén tartózkodó tudósítók szerint a kutatóegységek fehér ruhában botokkal vizsgálják a területet, amelyet a gép darabjai, és emberi testek, testrészek borítanak.

Közben kiderült, azt a légifolyosót, ahol a maláj gép repült, az utóbbi időben messze elkerülték más ázsiai légitársaságok, például a Korean Air, a Qantas, a tajvani China Airlines, az Asiana.

A Malaysia Airlines közleményt adott ki a tragikus véget ért gép állapotáról. Az MH17-es járat eszerint műszaki szempontból biztonságos állapotban volt. Legutóbb július 11-én végezték el rajta a karbantartási munkálatokat, a következő vizsgálat augusztus 27-én lett volna esedékes.