Titokzatos gázrobbanások ráztak meg egy tajvani várost

Vágólapra másolva!
Fehér ködszerű gáz szállt fel a csatornákból, aztán az egész belvárost robbanások rázták meg. A tajvani városban legalább 15 ember meghalt, több százan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Legalább tizenöt ember életét vesztette és több mint kétszázan megsérültek, amikor több gázrobbanás rázta meg a tajvani Kaohsziung belvárosát csütörtök este - közölték a helyi hatóságok.

Az első jelentések szerint estefelé a csatornákból több helyen fehéres gáz kezdett el szivárogni, ami egy ködnek látszó réteget képzett az aszfalt felett. Este kilenc óra körül számos robbanás rázta meg a város központját, a detonációk két utat is felszakítottak, autókat borítottak fel, fákat téptek ki és ablakokat törtek be.

Helyi idő szerint péntek hajnalra 233 sérültet szállítottak kórházba.

"Tűz lövellt fel (a csatornából), a csatornafedőket az égbe repítve. Rémisztő volt" - mondta egy szemtanú a CNA hírügynökségnek. Egy mobiltelefonnal rögzített felvétel szerint a lángok mintegy kilenc méteres magasságba csaptak fel.

A tajvani kormány arról számolt be, hogy legalább öt robbanás történt a városban. A tizenöt halálos áldozat között öt tűzoltó is van.

A helyi tévétársaságok felvételei szerint a tűz még a péntek hajnali órákban is égett a belvárosban.
A hatóságok lezárták a robbanások által megrázott területet. Százakat menekítettek ki otthonukból, őket a város más részein lévő iskolákban szállásolták el.

A rendőrség közlése szerint az áldozatok száma vélhetően növekedni fog a következő órákban, mivel még nem vizsgálták át teljesen a robbanások által érintett területet.