Vadászgépek kísérték le az utasszállítót

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették egy időre a légi forgalmat a manchesteri repülőtéren, miután a Qatar Airways pilótája bejelentette: elképzelhető, hogy robbanószerkezet van a gépen.
Vágólapra másolva!

Mivel a helyi rendőrség nem tudhatta, mennyire valós a veszély, 25 percre leállították a légi forgalmat, az utasszállítót pedig vadászgépek kísérték a leszállópályáig.

Az Airbus 330-30-ast a légierő lincolnshire-i bázisáról felszálló Typhoonok kísértek. Erről felvétel is készült az utasszállító fedélzetéről.

A Dohából érkező gépen gépen 269 utas és 13 fős személyzet tartózkodott.

Tele van a repülőtér rendőrökkel

A hatóságok vészhelyzetként kezelik az esetet, és előre figyelmeztették az utasokat: senki ne rémüljön meg, de a repülőtér és a kifutó egy ideig tele lesz rendőrökkel és az illetékes hatóságok embereivel.

Egy szemtanú videófelvételt is készített a kísérő gépekről. Egy másik a leszállás után azt mondta: amikor "megérkezett a kíséret, az nagyon ijesztő volt - még mindig sokkos állapotban vagyok".

Őrizetben az álhír terjesztője

A rendőrség később bejelentette, hogy őrizetbe vették a járat egyik utasát, akit azzal gyanúsítanak, hogy tőle származik a hamis bombafenyegetés.

Egy másik utas arról számolt be, hogy az őrizetbevétel "elég bizarr volt"; egy zöld inget viselő, kopasz férfit felszólítottak, hogy "tegye a két kezét a tarkójára". Erről azonnal fel is tett egy képet a Twitter-oldalára.

Az utasok ezek után "normális módon" elhagyhatták a gépet, amelyet a teherterminál végén állítottak le, messze a többi utasszállítótól.