Keresik az indiai kislányt széttépő leopárdot

2014.08.06. 11:18

Hajtóvadászatot indítottak egy leopárd után az indiai Kasmír államban, miután a ragadozó halálra marcangolt egy 12 éves kislányt.

Egyedül kóborolt el hazulról hétfő este az indiai Dardpora faluban egy 12 éves kislány, amikor valószínűleg egy leopárd megtámadta és halálra marcangolta.Ugyanebben a térségben - Kupvara körzetében - a múlt hónapban egy 10 éves fiút ölt meg egy leopárd.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Philippe Huguen

Pánik

A helyi lakosok pánikban vannak, mert úgy tudják, hogy több más vadon élő állat is ólálkodik a környéken. Hétfőn katonák egy két hete a térségben bóklászó medvét lőttek le, amely megtámadott és megsebesített több embert, köztük katonákat.

Élelmet keresnek

Vadvédelmi szakemberek szerint a leopárdok és a medvék rendszerint élelem után kutatva merészkednek lakott területre, ahol az ember jelenléte bizonytalanná teszi őket, ezért agresszívvá válhatnak. Előfordul az is, hogy félelemből vagy bosszúból az emberek hergelik maguk ellen a vadon élő állatokat. Vadvédelmisek szerint egyebek közt a városok terjeszkedése, az erdőirtás, a természetes élettér szűkülése, a települések és az erdők közti ütközőzónák eltűnése az oka annak, hogy szélesedik az ember és állat közti konfliktus, amelynek tavaly is többen áldozatul estek a térségben.