Utasok emeltek meg egy vonatkocsit, hogy kiszabadítsák egy férfi lábát

ausztrália vonat baleset tömeg emel beszorult láb
A frame grab from a video released on August 6, 2014 from the Public Transport Authority of Western Australia shows commuters pushing a train to free a passenger's leg trapped between the train and the gap in Perth. Dozens of Australians tilted a train to free a commuter whose leg was trapped between a carriage and a platform, with authorities praising their efforts as an example of "people power". AFP PHOTO / Public Transport Authority of Western Australia -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / Public Transport Authority of Western Australia" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS -- NO ARCHIVES
Vágólapra másolva!
Az utasok együttes erővel emeltek meg egy vasúti kocsit az ausztráliai Perthben, hogy egy társuk kihúzhassa a peron és a vonat közé szorult lábát.
Vágólapra másolva!

David Hynes, a Transperth tömegközlekedési vállalat szóvivője elmondta, hogy a férfi lába szerdán reggel 9 óra körül szorult be felszállás közben a perthi Stirling állomáson - közölte a The West Australian című helyi lap. Az utasokat először arra kérték, hogy álljanak át a szerelvény másik oldalára, hátha a kocsi súlypontjának áttevődése önmagában is elégnek bizonyul a láb kiszabadulásához.

A sikertelen kísérlet után az utasokat felszólították a szerelvény elhagyására. Ezt követően nagyjából ötven utas felsorakozott a peronon és együttes erővel megdöntötte a vasúti kocsit. Az egyik utas elmondása szerint csupán 5-10 centimétert tudtak mozdítani a szerelvényen, de ez is elég volt ahhoz, hogy a férfi kitudja húzni a beszorult bal lábát.

Forrás: AFP/Public Transport Authority of Western Australia

Az utas az eset után nem szorult kórházi ellátásra, a baleset pedig csupán 15 perc késést okozott a menetrendben. "Sok rosszat hallunk a tömegközlekedésben részt vevők magatartásáról. Igazán nagyszerű, amikor egy ilyen eset történik és az emberek összedolgoznak annak érdekében, hogy egy társukon segítsenek" - nyilatkozta a Transperth szóvivője.