Az izraeli hadművelet miatt megfenyegettek zsidó gyerekeket Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Az iskolabuszon támadta meg őket egy banda, és halállal fenyegette meg az 5 és 12 év közötti gyerekeket.
Vágólapra másolva!

Több tucat zsidó kisgyereknek okoztak lelki traumát egy tinédzser banda tagjai, akik a Gázai övezetben végrehajtott izraeli hadművelet miatti felháborodásukban megrohantak egy sydneyi iskolabuszt, fajgyűlölő jelszavakat és életveszélyes fenyegetéseket zúdítva a benne utazókra.

Az új-dél-wales-i rendőrség öt fiatal korút állított elő az antiszemita incidens miatt, kihallgatásuk után vádemelés nélkül szülői felügyelet alá helyezte őket a további vizsgálat lezárulásáig.

Telefonon kértek segítséget

A buszra, amely mintegy harminc, 5 és 12 év közötti gyereket szállított három zsidó iskolából, nyolc, 15 és 17 év közötti fiú nyomult fel az egyik megállóban, Sydney jómódú keleti elővárosában, Randwickben. Jackie Blackburn, akinek három lánya utazott az iskolabuszon, a Nine Network televíziónak elmondta, hogy 12 éves, legnagyobb lánya telefonált neki, segítségért könyörögve. Kisvártatva a lány barátja is felhívta őt a buszról.

"Azzal fenyegetnek bennünket, hogy elvágják a torkunkat. Az skandálják, hogy Palesztina, és azt üvöltözik, hogy a palesztinok meg kell öljék a zsidókat, meg hogy Heil Hitler" - idézte fel szavait Blackburn, aki egyben élesen bírálta a buszsofőrt, amiért semmit sem tett, hogy megfékezze a támadókat.

Egy másik anya, Isabelle Stanton, akinek két lánya volt az iskolabuszon, azt mondta a The Daily Telegraph című lapnak, hogy a fiatalok azt üvöltötték: "Meg fogunk ölni benneteket" meg azt, hogy "Szabad Palesztinát".

Megbocsáthatatlannak nevezte a miniszter

"A gyerekek tudnak róla, hogy mi zajlik a Közel-Keleten, de azt a konfliktust nem szabadna ide importálni" - sérelmezte Stanton, hozzátéve, hogy az incidens miatt most nagyon fenyegetettnek érzik magukat.

Victor Dominello, Új-Dél-Wales helyi közösségekért felelős minisztere szintén élesen elítélte a támadást, megbocsáthatatlannak nevezve "minden faji vagy vallási alapú nyilvános sértegetést és megfélemlítést".

A július elején indított gázai övezeti hadművelet miatt Európa számos országában voltak Izrael-ellenes tüntetések, és megszaporodtak az antiszemita incidensek. Az aggasztó jelenség miatt hétfőn Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy a gázai konfliktusnak nem szabadna ürügyként szolgálnia az antiszemitizmus növekedéséhez.