Vérdíjat tűztek ki a férfi fejére, aki egy hatalmas rúgással a mélybe repített egy gyanútlan mókust.

Négymillió forintnak megfelelő nyomravezetői díjat tűzött ki egy nemzetközi állatvédő szervezet annak a turistának az ügyében, aki előbb magához édesgetett, majd az irdatlan mélységbe taszított egy mókust az amerikai Grand Canyon peremén.

A brutális cselekményről készült videó bejárta a világhálót és felháborította az embereket, a nemzeti park igazgatósága vizsgálatot indított, a PETA állatvédő szervezet pedig pénzjutalmat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni, letartóztatni és felelősségre vonni a tettest, egy "szívtelen gazembert", feltehetően egy francia turistát.

Az ismeretlen időpontban és pontosan meg nem határozott helyen készült videón két félmeztelen fiatal férfi látható, amint ennivalóval mókusokat csalnak a szakadék széléhez, majd egyikük egyetlen hatalmas rúgással a mélybe repíti az egyik gyanútlan állatot. A jelenetet rögzítő szemtanúk szerint a férfiak franciául beszéltek.

A PETA dühös

"Azok, akik így bántalmaznak egy állatot, mindenkire nézve veszélyesek - eltaposhatnak bárkit, aki az útjukba kerül, legyen az ember vagy állat, és el kell kapni őket, még mielőtt újra lesújthatnának" - hangoztatja a PETA több nemzeti, köztük francia szervezete által szerdán közzétett felhívás.

Az állatbántalmazási ügyben vizsgálatot indított a Grand Canyon Nemzeti Park igazgatósága is. A vadon élő állatok bántalmazását fél évig terjedő börtön-, és 5000 dollár pénzbüntetéssel sújthatják az Egyesült Államokban.