Tíz évvel a cunami után találta meg a családja

Vágólapra másolva!
Négyéves volt az indonéz kislány, mikor a bátyjával együtt elragadta a 2004-es indiai-óceáni cunami. A családja halottnak hitte, de most hazatért.
Vágólapra másolva!

Raudhatul Jannah Aceh nyugati részén élt. Miután 2004. december 26-án lecsapott az egész térséget elpusztító cunami, a szülei égre-földre keresték a négyéves kislányt és hétéves bátyját, akiket szó szerint a kezük közül tépett ki a tengerár, de egy hónap után feladták a reményt.

Egészen most júniusig, amikor az asszony bátyja meglátott egy kislányt, aki úgy nézett ki, mint a rég elveszett Raudhatul.

Mint kiderült, egy gyereket egy idősebb asszony nevelte a közelben, és szerdán végül visszakerülhetett a családjához – számolt be a Sydney Morning Herald.

Az anyában nincs kétség

„Isten csodát tett” – áradozott az anya, akiben szemernyi kétség sincs, hogy a lányára talált rá. Mindenesetre hajlandó DNS-tesztnek is alávetni magát, ha szükséges.

A kislány egyébként úgy véli, a bátyja is valószínűleg túlélte a cunamit, mert mindkettejüket partra sodorta a tenger Banyak szigetén. A család most itt kutat majd tovább.

A cunamit a Szumátra partjai közelében kipattant hatalmas földrengés váltotta ki, és az egész Indiai-óceán partvidékét érintette. Tizennégy országban több mint 230 ezer ember vesztette életét, csak Acehben 170 ezren haltak meg.