Gyilkolt Jemenben az al-Kaida

Vágólapra másolva!
Feltételezett al-Kaida-harcosok pénteken Jemen délkeleti részén hajtották végre az akciót. A meggyilkolt katonák autóbusszal tértek haza szolgálatukból - közölték helyi tisztségviselők és lakosok.
Vágólapra másolva!

A helybéliek Szajún városa közelében (Hadramaut tartomány) egy út mentén leltek rá a 14 katona szitává lőtt holttestére három órával azután, hogy a terrorhálózat egy fegyveres kommandója Sibám városánál feltartóztatott egy menetrendszerű buszt és elhurcolta a buszon lévő katonákat.

A jemeni hadsereg azonnal erősítést küldött a térségbe, hogy megpróbálja elfogni a támadás végrehajtóit.

Hadramaut tartományban az elmúlt napokban megszaporodtak az al-Kaidának tulajdonított fegyveres támadások. Csütörtökön négy katona és 11 feltételezett al-Kaida-harcos halt meg a terrorszervezet két katonai létesítmény ellen végrehajtott támadásában.

Jemenben zűrzavaros a helyzet azóta, hogy 2012-ben tömegtüntetések távozásra kényszerítették a hosszú időn át uralkodó Ali Abdalláh Száleh elnököt. A felkelők súlyos kihívást jelentenek a kormány stabilizációs kísérleteivel szemben. A közel-keleti országban gyakoriak az összecsapások és a terrorcselekmények, miután az ország déli részén is szakadár fegyveres csoportok tevékenykednek, és ott működik az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) is, amely az al-Kaida egyik legaktívabb sejtje.