Izraeli lövedékek csapódtak palesztin állásokra

Vágólapra másolva!
Az izraeli légierő szombaton a Gázai övezet északi részében támadta a palesztin szélsőségesek állásait válaszul azok korábbi rakétacsapásaira - közölte a Sky News Arabia tv-csatorna.
Vágólapra másolva!

Lövedékek csapódtak be Dzsebalijában egy táborban, valamint az egyiptomi határvárosban, Rafahban. Az izraeli hadsereg húsz célpontot támadott.

A Jerusalem Post című izraeli napilap értesülései szerint a palesztin radikálisok pénteken legalább öt rakétával mértek csapást dél-Izraeli településekre. Négy az övezettel szomszédos Eskol környékén csapódott be, míg egy ötödik lakatlan területen.

Az izraeli sajtó szerint az ország déli körzetének városaiban az elmúlt éjszaka megszólaltak a légvédelmi szirénák. Az izraeli hadsereg szerint, pénteken a palesztin követelésekre adott izraeli elutasító választ követően, a Hamász katonai szárnyának fegyveresei 45 rakétával támadták a zsidó állam területét.
A Hamász radikális mozgalom egyebek között azt követeli, hogy Izrael szüntesse be a Gázai övezet blokádját, továbbá engedélyezze Gáza kikötőjének működését.

Az izraeli tüzérségi és légi hadműveletekben öt palesztin meghalt a Gázai övezetben, Ciszjordániában pedig egy civil áldozata volt a palesztinok és az izraeli katonák közötti összetűzéseknek. A Gázából indított rakéta- és aknatűzben 3 izraeli civil megsebesült.