A kísérleti Ebola-gyógyszerrel kezelik a spanyol beteget is

Vágólapra másolva!
A spanyol egészségügyi minisztérium engedélyezte, hogy az Ebolával fertőzött spanyol pap is kaphasson a ZMapp nevű kísérleti gyógyszerből. Madridban kezelnek egy fertőzött apácát is.
Vágólapra másolva!

A kísérleti szert kapta a két fertőzött amerikai misszionárius, és most már a 75 éves Miguel Pajares atya is – jelentette a Latino Daily news.

A papot csütörtökön szállították Spanyolországba Libériából, és a madridi III. Károly Kórházban kezelik. Családja szerint az állapota stabil, egyelőre nem lépett fel nála vérzés, és a láza is elmúlt.

Jók az esélyei

A fivére, Emilio „megnyugtatónak” nevezte a hírt. A pap állapota arra utal, hogy van remény a gyógyulásra.

A kórház zárt részlegén kezelik Juliana Bohi spanyol apácát is, aki szintén Libériában dolgozott misszionáriusként. Mindkettőjük szervezetében kimutatták az Ebola-vírust, de Bohinál még nem jelentkeztek a betegség tünetei.

Észak-Karolinában karanténba zárják őket

Észak-Karolinában a hatóságok úgy döntöttek, hogy karanténba zárják azokat, aki ebolás betegeket ápoltak Afrikában. A fertőzöttekkel való érintkezés után három hétig nem hagyhatják el a karantént.

Az államban van annak a segélyszervezetnek a székhelye, amelynél a két megbetegedett amerikai misszionárius dolgozott – emlékeztetett az Amerika Hangja.