Vágólapra másolva!
A Nyugat-Afrikában pusztító Ebola-járványról készített dalt George Weah világhírű libériai labdarúgó, aki a halálos betegség elleni harcra akarja felhívni a közvélemény figyelmét.
Vágólapra másolva!

Weah, aki a kilencvenes években elnyerte az Aranylabdát és az Év játékosa címet, már visszavonult a labdarúgástól, ma hazájában politikusként és énekesként tevékenykedik. Sidney ghánai zenésszel vették lemezre a dalt, amelynek szövege az Ebola-járvány elleni összefogásra buzdít.

A dal vasárnap esti bemutatásakor Weah arról beszélt, hogy "ha nem vesszük komolyan a járványt, egész Afrikát fogja sújtani". A lemez eladásából származó bevételeket a libériai egészségügyi minisztérium fogja megkapni.

Ellen Johnson-Sirleaf libériai elnök a múlt héten csütörtökön 90 napos szükségállapotot hirdetett ki a nyugat-afrikai országban pusztító Ebola-járvány megfékezése érdekében. A 4,4 millió lakosú Libériában mintegy 300 ember életét követelte a testnedvekkel terjedő és vérzéses lázat okozó vírusos megbetegedés.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint már majdnem ezer ember vesztette életét a márciusban Guineában kezdődött, azóta pedig Nigériára, Sierra Leonéra és Libériára is átterjedt Ebola-járványban. A WHO pénteken nemzetközi egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította a nyugat-afrikai járványt.