Gyanús az Ukrajnába tartó orosz menetoszlop

Vágólapra másolva!
Legalábbis a francia külügyminiszternek, aki azt gyanítja, hogy a segélyszállítmány ürügyén az oroszok tartósan be akarnak rendezkedni Kelet-Ukrajnában.
Vágólapra másolva!

A francia külügyminiszter attól tart, hogy Oroszország segélyszállítmányok ürügyén megpróbálja megteremteni tartós jelenlétét Kelet-Ukrajnában. Laurent Fabius kedden fejtette ki aggodalmát egy 280 teherautóból álló menetoszlopra alapozva. A konvoj kedden reggel indult Oroszországból Ukrajnába.

"Rendkívül ébernek kell lennünk, mert a teherautó-karaván lehet, hogy orosz behatolás leplezése, olyané, amellyel az oroszok megpróbálnak tartósan berendezkedni Luhanszk és Donyeck közelében és kész tények elé állítani minket" - mondta Fabius a France Info rádiónak. "Ennek a konvojnak csakis a Nemzetközi Vöröskereszt engedélyével van létjogosultsága" - tette hozzá.

A vöröskereszt keddi közlése szerint a segélyszervezetnek nincs tudomása arról, hogy mit szállítanak a teherautók, sem arról, hogy merre tartanak. Az orosz média arról adott hírt, hogy fehér teherautókon kétezer tonna segély indult útnak Moszkva mellől Ukrajna felé, tartalma a bébiételektől a hálózsákokig terjed.