Londonban agitál az Iszlám Állam

Létrejött a Kalifátus
Vágólapra másolva!
A kiadványban minden igazhitű muzulmánt arra szólítanak fel, hogy fogadjanak hűségesküt Abu Bakr al-Bagdadinak, akit az iraki szunnita lázadók kalifának kiáltották ki. 
Vágólapra másolva!

A síita önkéntesek az Oxford Circuson népszerűsítik a Kalifátus létrejöttét és a saríát. Kifeszítették a hírekből jól ismert fekete zászlót, és arra próbálják rávenni a Londonban élő muzulmánokat, hogy települjenek vissza a Kalifátusba.

A Newsweek úgy értesült, hogy a szórlapokat egy, a hatóságok számára nem ismeretlen, Lutonban élő iszlamista és baráti köre terjeszti. Járókelők arról számoltak be a lapnak, hogy a demonstrálók kifejezetten agresszívan válaszolnak, ha valaki szóvá teszi, hogy miért London legnépszerűbb bevásárlóutcáján agitálnak. A brit rendőrség nem kívánta kommentálni az incidenseket.

Létrejött a Kalifátus Forrás: Origo

Szakértők szerint legalább ötszázan csatlakoztak eddig az Iszlám Államhoz a brit muzulmán közösségből. Az Iszlám Állam hasonlóan aktív Hollandiában is, ahol iszlamisták az elmúlt hetekben kétszer is kifeszítették a fekete lobogót Hágában. Azóta Hollandiában tiltják a zászló nyilvános használatát. Múlt héten pedig London egy másik pontján, a Poplar High Streeten is kifeszítették a lobogót.