Hat eltűnt hegymászóból ötöt holtan találtak meg

(FILES) - This file picture taken on July 16, 2014 from the Brevent mountain shows a view of the Mont-Blanc range, in the French Alps. The bodies of five climbers were found on August 13, 2014 on France's Mont Blanc, Europe's highest mountain. Six members
Vágólapra másolva!
Holtan bukkantak szerdán öt tagjára annak a hat hegymászóból álló csoportnak, amely két nappal korábban tűnt el a Mont Blanc egyik csúcsán – közölte Jean-Marc Peillex, a hegység lábánál fekvő Saint-Gervais polgármestere.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a hatfős csoport hétfőn kezdett neki a francia–svájci határon emelkedő, 3901 méter magas Aiguille d'Argentiere csúcs megmászásának, az időjárás azonban estére meglehetősen rosszra fordult. A hatodik hegymászó utáni kutatás még folyamatban volt szerdán. A hegymászók állampolgárságát nem közölték a hatóságok.

Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Felkészületlenek

Szakértők szerint augusztus a csúcsszezon az Európa legmagasabb hegységének számító Alpokban. A térségben az idei nyáron több hegymászó, köztük egy tapasztalt túravezető is életét vesztette hegymászás közben. Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint július 15. és 30. között hatan haltak meg a Mont Blanc-on. Helyi tisztségviselők szerint sokan felkészületlenül vágnak neki a csúcsok megmászásának.