Kenya megtiltotta a beutazást az ebola miatt

Vágólapra másolva!
Kenya megtiltotta a Guineából, Libériából vagy Sierra Leonéból érkezők beutazását. Az ebolavírus terjedésének megakadályozásával indokolták az intézkedést.
Vágólapra másolva!

James Macharia kenyai egészségügyi miniszter elmondta: a kormány ideiglenes jelleggel felfüggesztette azoknak a beutazását, akik az ebolajárvány által leginkább sújtott három országból érkeznének. A tilalom kedd éjféltől lép majd érvénybe, és az ország összes határátkelőjére vonatkozik.

Nem zárják el ugyanakkor a beutazás lehetőségét az olyan egészségügyi dolgozók elől, aki éppen ennek a járványnak a legyőzése érdekében utaznak Kenyába, és beléphetnek az országba az említett három afrikai államból hazatérő kenyaiak is, akiket azonban alapos vizsgálatnak vetnek alá, és szükség esetén karanténba zárják őket.

Hivatalos adatok szerint eddig 1975-en fertőződtek meg és 1069 haltak meg az ebolajárvány miatt négy nyugat-afrikai országban, Guineában, Libériában, Sierra Leonéban és Nigériában. Ugyanakkor a WHO szerint a hivatalos adatok jelentősen alábecsülik a járvány betegeinek és haláleseteinek számát.