Megtalálták a szökött ebolás betegeket

Vágólapra másolva!
Nyomára akadtak annak a tizenhét ebolás betegnek, akik akkor szöktek meg, amikor fegyveresek megtámadtak egy libériai kórházat – közölte Lewis Brown egészségügyi miniszter. A kormányzat korábban még azt is tagadta, hogy eltűntek volna betegek.
Vágólapra másolva!

A korábban elszökött betegeket jelenleg az újonnan kibővített John F. Kennedy Memorial Medical Centerben kezelik – jelentette be a libériai egészségügyi miniszter.

Közölte azt is, hogy jobban van az a három fertőzött libériai orvos, akik kaptak a ZMapp nevű kísérleti gyógyszerből.

Orvosi felszereléseket is zsákmányoltak

Fegyveresek a múlt szombaton támadtak rá arra a karanténra, ahol 37 beteget ápoltak. A BBC jelentése szerint egymásnak ellentmondó értesülések vannak arról, mi váltotta ki az erőszakot.

Egyes hírek szerint a támadókat az dühítette fel, hogy ebbe a monroviai központba hoztak betegeket az ország más részeiből. Mások azt állítják, a támadók úgy vélik, az ebola csak beugratás és rémhír, és ki akarták kényszeríteni a központ bezárását.

Annyi azonban bizonyos, hogy orvosi felszereléseket is elvittek a központból, és egyes jelentések szerint a támadók matracokat és ágyneműt is zsákmányoltak.

Az ENSZ becslései szerint 1229 ember halt meg az ebolajárvány kitörése óta; a WHO közölte, hogy csak augusztus14-16. között 84 halálesetet jelentettek.