Pocsék hely lett London

Vágólapra másolva!
Nem múlik el nap újabb rangsorok nélkül. Ezúttal a legkevésbé élhető európai nagyvárosokról készült lista. 
Vágólapra másolva!

A Forbes a napokban számolt be róla, hogy máig London számít a világ legbefolyásosabb metropoliszának. Nem ez az egyetlen lista, amelyet London vezet. A nyolcmilliós nagyváros például a legkedveltebb az ingatlanbefektetők, és a kivándorlók körében is. Igen ám, de a brit főváros számít a harmadik legkevésbé élhető városnak az öreg kontinensen – legalábbis ez derül ki az Economist Intelligence Unit friss felméréséből.

Mindig van rosszabb

A kutatók szerint Londonnál már csak Lisszabonban és Athénban rosszabb az életminőség. A rangsor összeállításakor figyelembe vették az általános életminőséget, az oktatás színvonalát, az egészségügyi ellátás helyzetét, a környezet tisztaságát és az infrastruktúra fejlettségét.

A társadalmi feszültségek, a terrorizmus veszélye érzékelhetően nőtt az elmúlt néhány évben – állapítja meg az EIU.

Elveszett a biztonság

Elemzőjük, Jon Copestake szerint Athén és Madrid is a folyamatos utcai zavargások, demonstrációk miatt szerepel igen előkelő helyen a felsorolásban. A világ szinte minden pontján egyre gyakoribb a fegyveres konfliktus, de a zavargások más formái is megszaporodtak – fűzi hozzá az elemző. Jon Copestake szerint ugyanakkor London a kulturális lehetőségek vonatkozásában mindig kiemelkedően jól szerepel.