Száz gramm marihuána miatt tartóztatták le Jackie Chan fiát

2014.08.19. 08:51

Kábítószer-birtoklás miatt őrizetben vették Jayce Chan színészt és Kai Ko tajvani filmsztárt – jelentette be hivatalos blogján a kínai rendőrség.

A közlemény szerint mindkettejüknél elvégezték a drogtesztet, ami pozitív lett marihuánára. Az anyagból több mint 100 grammot foglaltak le Chan otthonában.

Jaycee Chan maga is színészForrás: Imaginechina/Liu Wei

A két férfit még csütörtökön vették őrizetbe egy nagyszabású kábítószer-ellenes akció keretében, amelynek során több híresség is a hálóba került – számolt be a BBC.

Elnöki rendelet

Hszi Csin-ping kínai elnök júniusban szólított fel az illegális kábítószer-használat elleni erőteljes harcra. A pekingi rendőrség a saját állítása szerint nem „pécézte ki” a hírességeket, de a nagy számok törvénye alapján minél több embert vizsgálnak, annál több köztük a sztár.

A múlt héten 42 ügynökség már megállapodást is kötött a rendőrséggel, amelyben vállalták, hogy nem szerződnek kábítószer-problémákkal küzdő sztárokkal.

Apuci harcol a drogok ellen

Jackie Chan 2009-ben lett a kínai rendőrség hivatalos kábítószer-ellenes nagykövete. A fiát most akár hároméves börtönbüntetésre ítélhetik, mert az a vád ellene, hogy lehetővé tette mások számára a kábítószerezést. Kót legfeljebb 15 nap elzárás fenyegeti, mert ő csak fogyasztotta a marihuánát.

Jackie Chan és a fia egyelőre nem reagált az eseményekre.