Egyre több a lefejezés Szaúd-Arábiában

Vágólapra másolva!
Idén már 34, többségében szaúdi, pakisztáni vagy szíriai embert végeztek ki így az Arab-félszigeten.
Vágólapra másolva!

A Human Rights Watch beszámolója szerint kegyetlen hónapja van a szaúdi igazságszolgáltatásnak. Az olajban gazdag országban csak augusztusban eddig 19 embert nyakaztak le.

Bűn és bűnhődés

Van, akinél hasist találtak, de akadt olyan is, akit boszorkánysággal vádoltak. Az elítéltek között szaúdiakat, pakisztániakat és szíriaiakat egyaránt találunk. Az egyik drogcsempészettel vádolt ember családja szerint a férfi mentálisan beszámíthatatlan. Ki is hívták hozzá az igazságügyi orvosszakértőt, aki ugyan megállapította, hogy szellemileg nem ép,

A Human Rights Watch emberjogi szervezet jelentése külön is kitér Saleh al-Qurey esetére. Megállapították, hogy a mentálisan sérült férfit szigorú magánzárkába zárták, és az elkülönítőben arra kényszerítették, hogy tegyen beismerő tanúvallomást.

Főben járók

Szerdán egy pakisztáni férfit fejeztek le, mert állítólag megölt egy afgán embert. Csak idén 34 bűnelkövetőt öltek meg hasonló módon Szaúd-Arábiában. Az Amnesty International is megszólalt az ügyben. A szervezet szerint is ellenkezik a józan ésszel, hogy valakit drogcsempészetért vagy boszorkányság miatt kivégezzenek. A királyságban egyébként számos olyan bűncselekmény létezik, amiért lefejezés járhat. Ilyen a gyilkosság, a rablás, a drogcsempészet vagy az istenkáromlás.