Ötven éve nem volt Franciaországnak olyan népszerűtlen államfője, mint Francois Hollande. A kormányfőt se nagyon szeretik.

Rekordmélységbe, mindössze 36 százalékra süllyedt Manuel Valls francia kormányfő támogatottsága augusztusban, Francois Hollande államfő pedig továbbra is az utóbbi fél évszázad legnépszerűtlenebb elnökének számít az országban - derült ki egy friss felmérésből.

Valls népszerűsége az utóbbi három hónapban összesen 20 százalékponttal esett vissza. Az 52 éves, katalán származású Valls a belügyminiszteri posztról lépett elő miniszterelnökké márciusban, miután a kormányzó szocialisták súlyos vereséget szenvedtek a helyhatósági választásokon.

Korábban Valls számított a legnépszerűbb politikusnak Franciaországban, ám a vállalatok adóterheinek csökkentését célzó gazdaságpolitikája azonban azóta sok baloldali szavazót elidegenített - írta a Reuters hírügynökség.

Francois Hollande támogatottsága a júliusi 18-ról 17 százalékra csökkent, ezzel továbbra is ő az 1958-ban létrejött ötödik francia köztársaság legnépszerűtlenebb államfője. Hollande nemrég arról beszélt, hogy a szegényebb háztartások terheinek csökkentése érdekében felgyorsítják a szociális és az adóreformokat.