Szülei megosztották a lefejezett amerikai utolsó gondolatait

2014.08.25. 22:35

James Foley azt kérte szüleitől, hogy maradjanak nagyon erősek. 

A levelet, amelyet az egyik később kiszabadult fogoly vetett papírra, szülei hozták nyilvánosságra a Facebookon. Ebben az újságíró a testvéreivel kapcsolatos gyerekkori emlékeiről beszél, és arra kéri nagymamáját, hogy ne felejtse el bevenni a gyógyszereit, ne hagyja abba a táncot illetve sétáljon.

A családommal és a barátaimmal álmodom. Ez egy másik világba röpít, és boldogság tölti meg a szívemet – ecseteli a brutálisan kivégzett amerikai férfi. James Foley részletesen beszámol arról is, milyen játékokkal és kiselőadásokkal ütötték el a rabságban eltelt időt.

Halálos játékok

18-an voltak egy cellában, és hosszas eszmecseréket folytattak filmekről, sportról, jelentéktelen apróságokról. A cellában található hulladékokból, törmelékekből készítettek játékokat maguknak. Ezekkel játszottak rizikót, sakkot, dámajátékot. Komplett bajnokságokat szerveztek és napokat töltöttek azzal, hogy felkészüljenek a következő napi játékra vagy előadásra. 

"Voltak elgyöngült napjaim, és olyanok is, amikor erősebb voltam. Nagyon hálásak voltunk, amikor valakit kiszabadítottak, de nagyon vágytuk a saját szabadságunkat."  

James Foley azt kérte szüleitől, hogy legyenek nagyon erősek. „Amikor imádkozom, akkor úgy érzem, mintha megérintenélek benneteket a sötétben” – üzeni a kivégzett amerikai.