Izrael lerombolta a Gázai övezet második legmagasabb épületét

2014.08.26. 06:15

Hetven család lakott a 13 emeletes épületben, de senki nem tartózkodott benne, mert mert Izrael előtte figyelmeztette a lakókat és a dolgozókat.

Izrael újabb légicsapásokat mért keddre virradóan a Gázai övezet ellen, lerombolta a terület második legmagasabb lakó- és irodaépületét, két palesztin halálát és további 20 sebesülését okozta - közölték palesztin források.

Hetven család lakott a 13 emeletes épületben, amely a légicsapás hatására oldalára dőlt. Az épületben nem tartózkodott senki, mert Izrael előtte figyelmeztette a lakókat és a dolgozókat.

Sokan elmenekültek

Az éles rakéták előtt pilóta nélküli izraeli gépek figyelmeztetésképpen kilőttek a területre két robbanófej nélküli rakétát. Nemcsak a szóban forgó épületben tartózkodók, de a környéken élő több száz ember is elhagyta otthonát, félve a várhatóan összedőlő épülettől.

Jordánia és három európai hatalom - Nagy-Britannia, Franciaország és Németország - közös terve után az Egyesült Államok is saját ENSZ-határozattervezetet készített, amely követeli a tűzszünetet Izrael és a Gázai övezeti palesztinok között - közölték hétfőn meg nem nevezett diplomaták. Washington megpróbálja elérni, hogy a három tervezetet egyesítsék.