Washington: Moszkva új ellentámadásra vezeti a szakadárokat

Vágólapra másolva!
Az amerikai kormány szerint Moszkva új ellentámadásra vezeti a szakadárokat Kelet-Ukrajnában. Ugyanakkor Oroszország a saját népével sem őszinte – mondta a külügyi tárca szóvivője. 
Vágólapra másolva!

A külügyminisztérium szóvivője, Jane Psaki szerint Oroszország páncélosok és páncélozott harci járművek újabb oszlopait vezényelte Ukrajnába. Úgy véli, a behatolások arra utalnak, hogy egy új, orosz irányítású ellentámadás van kibontakozóban Donyeck és Luhanszk térségében.

Az amerikai külügyi tárca szerint Moszkva nem őszinte még a saját népével szemben sem. Elmondta, miközben egyes orosz erők 50 kilométer mélyen hatoltak be Ukrajna területére, sem a katonák, sem a szüleik nem tudják, hogy merre tartanak. Azt mondta az oroszországi temetések és a Szentpéterváron kezelt sebesült katonák árulkodnak arról, hogy mit is csinál valójában Moszkva.

Az amerikai külügyi szóvivő aggodalmát fejezte ki a Novoazovszk kikötőváros környékén végrehajtott szakadár támadás miatt. Arra nem tért ki, hogy erre hogyan reagált az Egyesült Államok.