Feltehetően gázrobbanás miatt összedőlt egy négyemeletes ház vasárnap reggel a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban. Négyen meghaltak, négyen életveszélyes sérüléseket szenvedtek és több mint tíz ember eltűnt.

Délután 6 órakor a tűzoltók egy negyven év körüli nő holttestét hordágyon hozták ki a romok alól, később egy kamasz holttestét emelték ki. Mindketten ugyanahhoz a családhoz tartoztak. Rajtuk kívül meghalt egy 8 éves gyerek és egy 45 éves nő is. A ház öt lakóját, köztük egy gyermeket még mindig keresnek a romok alatt. Tizenkét sérültet már sikerült kihozni a romok alól, közülük négy állapota életveszélyes.

Forrás: AFP/Bertrand Guay

 

Bernard Cazeneuve belügyminiszter azonnal a helyszínre sietett. "Feltehetően gázszivárgás okozta a robbanást" - mondta a miniszter. "Ugyanakkor szeretnék óvatosságra inteni, mert jelenleg semmi biztosan nem tudunk a robbanás okáról" - tette hozzá. A prefektus megerősítette, hogy "erősen feltételezhető", hogy gázrobbanás áll a tragédia hátterében.

A tűzoltók arra számítanak, hogy a következő 12-24 órában még életben találhatnak a romok alatt rekedt embereket. Őket kutyákkal keresik.

Miután a franciák nagy része ezen a hétvégén tér haza a nyaralásból, nehéz megmondani, hogy pontosan hányan voltak az épületben a robbanáskor - mondta a tűzoltóparancsnok.
A robbanás - amely hosszában kettévágta a négyemeletes épületet - valamivel reggel 8 óra előtt történt Párizs északi külvárosában. A környéken lakók szerint a szomszédos házak is beleremegtek a robbanásba, ami hatalmas pánikot okozott.