Nyolc áldozatot rejtettek a párizsi ház romjai

Összedőlt ház Franciaországban
Összedőlt ház Franciaországban
Vágólapra másolva!
A nyolcadik áldozat holttestét is megtalálták hétfő délután annak a háznak a romjai alatt, amely feltehetően gázrobbanás miatt dőlt össze előző nap a Párizs közeli Rosny-sous-Bois-ban – közölték a tűzoltók.
Vágólapra másolva!

"Most hoztuk ki a nyolcadik áldozatot. Még folytatjuk a kutatást, hogy minden kétséget eloszlassunk, és biztosak legyünk abban, hogy nincs már senki a romok alatt – közölte egy tűzoltósági szóvivő.

A végleges adatok szerint a balesetnek nyolc áldozata és 11 sérültje van, közülük négy állapota továbbra is életveszélyes. Noha több eltűnt személyt nem keresnek, a kutatás hétfő estig még folytatódik, kutyák segítségével, mielőtt megkezdődik a romeltakarítás.

Az áldozatok között van egy háromtagú család: egy 40 éves nő és a 14, illetve 18 éves gyermeke. Ezenkívül még egy gyermek vesztette életét a robbanásban.

Az összedőlt ház Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

A feltehetően gázszivárgás miatt bekövetkezett robbanás – amely hosszában kettévágta a négyemeletes épületet – vasárnap reggel valamivel 8 óra előtt következett be Párizs északi külvárosában. A tűzoltók egész éjjel folytatták a kutatást kutyák segítségével, különösen nehéz körülmények között, miután az épület megmaradt része és az egyik szomszédos ház összeomlásának veszélye fenyegetett.

A nyomozók szerint a ház gázrobbanás miatt omlott össze, a rendőrségi szakértők már megtalálták és vizsgálni kezdték azt a gázbojlert, amely abban a lakásban működött, ahol a robbanás történt.
A házban élő családokat szállodákban vagy hozzátartozóknál helyezték el – közölte a helyi polgármester, akinek a szomszédos települések vezetői, valamint a szociális lakásokat működtető hatóság is segítségére voltak az összedőlt ház lakóinak elhelyezésében.

Délelőtt egy szomszédos sportcsarnokban az áldozatok emlékére hozzátartozóik zárt körű megemlékezést szerveztek, amelyen Bernard Cazeneuve belügyminiszter is megjelent.