Robin Williams lánya újra kiállt a pofonok elé

Vágólapra másolva!
Visszatért a Twitterre Robin Williams Oscar-díjas filmsztár lánya, aki az apja öngyilkosságát követően hagyta ott a közösségi mikroblogot, mert több bántó üzenetet kapott.
Vágólapra másolva!

A 25 esztendős Zelda Williams, a színész három gyermekének egyike, hétfőn egy köszönetnyilvánítással lépett fel ismét a Twitterre. Üzenetéhez egy idézetet csatolt a forgatókönyvíró-színész Harvey Fiersteintől, aki az internetes zaklatókkal való szembeszállásra biztatott. "Sohase engedd, hogy áldozatot csináljanak belőled. Senkit ne engedj beleszólni az életedbe, magad döntsd el, hogy ki vagy" – fogalmazott Fierstein.

Elítélték

Zelda Williams augusztus 12-én, az apja halálát követő napon jelentette be, hogy nem használja többé a Twittert, miután olyan – sajtóhírek szerint manipulált – képeket küldtek neki, amelyek holtan ábrázolták a színészt. A színész lánya arra is panaszkodott, hogy elítélő kommenteket kapott az internetes közösség egyes tagjaitól.

Azóta számos netező vette védelmébe Zelda Williamst, és fejezte ki együttérzését apja halála miatt.
A 63 éves korában elhunyt Robin Williams a világ legnépszerűbb színészei közé tartozott, 1997-ben a Good Will Hunting című filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjat. Egyik utolsó szerepét a CBS televízióban futó Eszementek című sorozatban játszotta, és karácsonykor kerül a mozikba az Éjszaka a múzeumban című sorozatból a Night at the Museum: Secret Tomb című vígjáték, amelyben ismét Teddy Rooseveltet játssza.

A színész kaliforniai otthonában vetett véget az életének, özvegye szerint depresszióval küzdött, és Parkinson-kórban szenvedett. Halála világszerte mélyen megrázta a filmvilágot és hatalmas rajongótáborát.