Egy nevét nem vállaló Fidesz-szimpatizáns is áll Juhász Péter mögött

Vágólapra másolva!
Többek között átláthatóságot és egy társasház-felújítási program elindítását ígérte az V. kerületben Juhász Péter, az Együtt–PM polgármester-jelöltje, aki azt is el szeretné érni, hogy a helyben lakóknak nagyobb beleszólásuk legyen a döntésekbe.
Vágólapra másolva!

A baloldali ellenzéki pártok által támogatott politikus csütörtöki, programismertető sajtótájékoztatóján első és legfontosabb feladatuknak az átlátható önkormányzat megteremtését nevezte. Hozzátette, szándékuk, hogy egy hosszabb időszak alatt bevezetik a részvételi költségvetést, vagyis egyes esetekben a helyi közösség beleszólhat a döntésekbe, például azokba, hogy óvodát, játszóteret vagy nyugdíjasotthont szeretnének építtetni.

Vállalkozásösztönzés

A kerület egyik legnagyobb problémájára adna választ a vállalkozásösztönzés – folytatta, felhívva a figyelmet, hogy például sok bolthelyiség üresen áll. Ezen túl az úgynevezett startup, vagyis a kezdő vállalkozásoknak nyújtanának segítséget azzal, hogy azok a kihasználatlan önkormányzati ingatlanokban kapnának helyet. Az önkormányzat normális és átlátható működéséhez szükség van a helyi közszolgálati médiára, mert a Belvárosban jelenleg "propagandalap, propaganda-tv van", amit az ott élők pénzén állít elő a kerületi vezetés – jelentette ki. Ehhez kapcsolódóan ingyenes wifiszolgáltatást ígért a közintézményekben és a közparkok jelentős részén.

Eltakarítaná a német megszállás emlékművét

Kitért arra is, hogy jelenleg Budapest belvárosában több a giccs, mint a valódi művészi alkotás, amin mindenképpen változtatni akarnak. Anélkül, hogy a szobor nevét kimondta volna, hangsúlyozta: amennyiben polgármester lesz, mindent meg fog tenni, hogy a német megszállás áldozatainak emlékműve "eltakarodjon innen".

Patyomkin-kerület

Juhász Péter bejelentette, hogy szeretnének egy társasház-felújítási programot indítani, ugyanis egy "Patyomkin-kerületről" van szó, mert a felújított homlokzatok mögött a házak belülről gyakran omladoznak. Valós rezsicsökkentésre alkalmas megoldásokkal kell támogatni a belvárosiakat, például a nyílászárók cseréjével, a szigetelések korszerűsítésével – folytatta. Leszögezte: az őt ért vádakkal ellentétben nem igaz, hogy elvenné a nyugdíjasok támogatásait. Hangsúlyozta, hogy éppen ellenkezőleg, a korrupció visszaszorításával megtakarított pénzekből további emeléseket és – szociális alapon – újabb szolgáltatások bevezetését tervezi. A polgármesterjelölt növelné a nyugdíjasklubok számát, kapacitását és programjaik minőségét, miközben a nyugdíjasokat is bevonná a közösségi programokba.

Közösségi rendészet

Fontosnak nevezte egy közösségi rendészeti szolgálat bevezetését is. Hangsúlyozta, hogy betartatnák a kerületi szabályokat a zajos vendéglátóhelyek környékén, és fellépnek az engedély nélküli árusok ellen.
Az eseményen bemutatta azt a stábot is, amely a tervek szerint a munkáját segíti majd. Győzelme esetén a gazdasági ügyekkel Pápa Levente, a vállalkozásösztönzéssel Bojár Gábor, a belvárosi közszolgálati média kialakításával Vince Mátyás, az alternatív oktatási hálózat felállításával Daróczi Gábor, a nyugdíjas- és szociális ügyekkel pedig Hegyesiné Orsós Éva foglalkozik majd. Megjegyezte, hogy urbanisztikai programját "egy vállaltan a Fideszt támogató szakértő segíti" majd, aki a kampányához nem adta a nevét, de a választás után – az eredménytől függetlenül – melléjük áll.

Közös listán

A sajtótájékoztatón megjelentek a baloldali ellenzéki pártok egyéni jelöltjei is, akikről Juhász Péter hangsúlyozta, hogy közös listán indulnak, és együtt kampányolnak. A jelöltek: Polyák Pálma (Együtt–PM), Udvarias Zita Barbara (Együtt–PM), Lukács Aranka (DK), Pásztor Tibor (MSZP), Bródy Gábor (MSZP), Tóth Barnabás (Együtt–PM), Palotás Imre (DK), Nádas Ágnes (Együtt–PM), Kovács Alex Gábor (MSZP) és Sólyomfi Andrea Anna (DK).