Újabb holttestek után kutatnak a férgektől hemzsegő házban

gyermekholttestek családi ház
Blackstone, 2014. szeptember 12. Műanyag ponyvát fertőtlenít egy védőfelszerelést viselő nyomozó a helyszín előtt 2014. szeptember 11-én, miután egy férgektől hemzsegő házban három gyermek holttestét találták meg a rendőrök a Massachusetts állambeli Blackstone-ban. A gyerekek halálának idejét és okát egyelőre nem tudják. (MTI/AP/Steven Senne)
Vágólapra másolva!
Pénteken is folytatódott a helyszínelés abban a massachusettsi házban, ahol három gyermek holttestét fedezte fel a rendőrség. A kerületi ügyész szerint nincs kizárva, hogy újabb gyermekáldozatokat találnak. A nyomozás egyelőre gyermekek veszélyeztetése gyanújával folyik.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint még napokig folytathat a helyszínelés a Massachusetts állambeli Blackstone-ban, ahol csütörtökön felfedezték három gyermek holttestét. Még azt sem tudják, hogyan és mikor haltak meg a gyerekek, akiknek négy testvérét augusztusban vitték el a szociális gondozók.

Egyelőre senki ellen nem emeltek vádat a gyerekek halálával kapcsolatban, a nőt azonban, aki a házban él, őrizetbe vették. A rendőrség kiskorúak súlyos veszélyezése ügyében nyomoz.

Férgek, legyek, mocsok

A helyi ügyész szerint borzalmas állapotok uralkodtak a házban. – Mindenhol nyüzsögnek a férgek. Legyek és bogarak vannak mindenütt. Az egész lakás tele van koszos pelenkákkal, néhol 50-60 centi magas halmokban – számolt be Joseph Early.

A nyomozóknak és helyszínelőknek védőruhát kellett felvenni, és fertőtlenítették őket, miután elhagyták az épületet – idézte a szavait a seattlepi.com.

Műanyag ponyvát fertőtlenít egy védőfelszerelést viselő nyomozó a helyszín előtt Forrás: MTI/AP/Steven Senne

Őket miért hagyták ott?

Mint kiderült, négy gyereket – egy 13, egy tíz, egy három évest és egy hat hónapost – augusztus végén elvittek a szociális gondozók, miután egyikük segítséget kért a szomszédtól, mert a legkisebb állandóan sírt.

A csecsemőt a gyerekvédelmisek ürülékkel teljesen beborítva találták a kiságyban. Az nem derült ki az AP jelentéséből, hogy a másik három gyereket miért hagyták ott ezek után. A Boston Globe szerint egyébként nem lehet tudni, hogy a gyerekek testvérek voltak-e, mint ahogy azt sem, hány felnőtt élt velük a házban.

Férgek és legyek lepték el az egész házat Forrás: MTI/AP/Steven Senne

Azt sem tudják, ki élt velük

Az állami családvédelmi hatóság közleményben tudatta, hogy nem kapott panaszt a család ügyében egészen addig, míg a szomszéd nem jelentette az esetet.

Az ügyész szerint korai még megmondani, emelnek-e vádat a halálesetek ügyében, és ki ellen, mert még azt sem tudják, ki élt a házban, amikor a gyerekek meghaltak. Egyelőre az sem világos, hol vannak a szülők.