Orbán szolgájának hívta egy német rádió Navracsics Tibort

Vágólapra másolva!
Biztosjelöltsége alkalmából közölt portrét Navracsics Tiborról a német közszolgálati rádió. Megállapították, hogy a jelölt Orbán Viktor hűséges szolgálja, akit bárhol be lehet vetni, de a kultúra, amelyet képviselhet majd, nem igazán a területe.
Vágólapra másolva!

"Orbán hűséges szolgája" címmel közölt portrét Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről a Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió abból az alkalomból, hogy az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölték.

Szellemi atya és pártkatona

Az anyagot Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója készítette, aki szerint Navracsics Tibort a jogállam leépítésének szellemi atyjaként és pártkatonaként tartják számon.

A biztosjelölt "Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgája", és a "keze nyomát" viseli a "nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány", a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás "kvázi a politika ellenőrzése alá került".

Ugyanakkor Navracsics Tibor mérsékelt politikusként mutatja magát a nyilvánosság előtt, ő volt például az első a kormányban, aki elismerte, hogy Magyarországnak része van a holokausztban viselt felelősségben.

A tudósító szerint Navracsics Tibort "bárhol be lehet vetni, mindenhol ellátja a feladatát",

.