Fasisztává tenné apját a norvég tömeggyilkos

Vágólapra másolva!
Minden kapcsolatot meg akar szakítani apjával Anders Behring Berivik, a norvég tömeggyilkos. A Verdens Gang norvég lap szerint a 77 ember megülése miatt rá kiszabott 21 éves börtönbüntetését töltő Breivik azzal fenyegeti apját, hogy nem áll vele szóba, ha nem változtat felfogásán, és nem cseréli fasisztára szociáldemokrata nézeteit. Ezt Breivik börtönből küldött egyik levelére hivatkozva jelentette a lap.
Vágólapra másolva!

Breivik a múlt héten azt is közölte egy másik levélben, hogy saját fasiszta pártot alapít. Tavaly májusban már próbálta bejegyeztetni mozgalmát, de kérelmét elutasították a norvég hatóságok. Arra hivatkoztak, hogy egy ilyen szervezet létrehozásához legalább két tagra volna szükség. Úgy tűnik, apját szeretné megnyerni mozgalmának.

Apja, Jens Breivik nyugdíjas diplomata, aki jelenleg Franciaországban él. A levelet ő maga osztotta meg a norvég bulvárlappal, de más dokumentumokkal együtt szerepelni fog most októberben megjelenő, Az én hibám? Egy apa története című könyvében is. Ebben fia gyerekkoráról, és viszonyukról, illetve fia tettei miatt érzett bűntudatáról vall.