Megsemmisítettek egy szakadár csoportot

Ukrán válság - Harcok, oroszok, ukrajna, mariupol
Donyeck
Vágólapra másolva!
Az ukrán fegyveres erők megsemmisítettek vasárnap egy szakadár csoportot, ami megtámadta a hadsereg állásait a Donyeck és Mariupol között félúton lévő Hranyitne településnél - közölte a „terrorellenes” hadművelet sajtószolgálata. Egy szakértő szerint a tűzszünet ellenére Donyeck megye több térségében heves harcok vannak. 
Vágólapra másolva!

Negyvenszer támadtak

Dmitro Timcsuk, a kelet-ukrajnai harci eseményeket figyelemmel követő ukrán katonai szakértő arról számolt be Facebook-oldalán, hogy az elmúlt egy napban a „terrorellenes” műveletek övezetében az érvényben lévő tűzszünet ellenére legalább negyvenszer támadták meg az ukrán hadsereg állásait a szakadárok és orosz fegyveresek.

Timcsuk bejegyzésében azt állította, hogy főként lőszerutánpótlást szállított a szakadároknak a legutóbbi, mintegy 200 teherautóból álló orosz segélykonvoj, amely a múlt hétvégén hatolt be Ukrajna területére, és azóta visszatért Oroszországba.

Ukrán válság - Donyeck városa Forrás: MTI/AP/Szergej Gric

Gázvezetékek is megsérültek

A TSZN ukrán televízió híradása szerint az éjjel a szeparatista egységek ismét Grad rakéta-sorozatvetőkkel lőtték a donyecki repülőtéren lévő ukrán katonai állásokat. A szakadárok a tűzszünet életbe lépése óta szakadatlanul ostromolják a megyeközpont repterét, amelyet saját ellenőrzésük alá akarnak vonni.

A Donyeck városát és peremvidékét ért tüzérségi támadások miatt több gázvezeték megsérült. A városvezetés közlése alapján találat ért egy nagy átmérőjű víznyomó-vezetéket is, ami miatt a város több kerületében leállt a vezetékes vízszolgáltatás.