A KDNP is leteremtette Barack Obamát

Az ENSZ-közgyűlés 69. ülésszaka
Barack Obama
Vágólapra másolva!
A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese szerint újabb szervezett támadás indult Magyarország ellen azért, mert a magyar kormány kimondta: nem csak liberális demokrácia létezik, hanem demokratikus megoldásként kereszténydemokrácia is.
Vágólapra másolva!

Vejkey Imre azt mondta: liberális aktivista csoportok és az őket támogatók aggódó híreket tesznek közzé arról, hogy szerintük a kormány támadást indított a civil szervezetek ellen. Ezek csak szirénhangok, valóságtartalmuk nincs - jelentette ki a kormánypárti politikus. Elképzelhetőnek tartja bárki, hogy Obama vagy Clinton álmából arra riad fel, hogy mi van az Ökotárs Alapítvánnyal? - tette fel kérdést a frakcióvezető-helyettes.

Civil tüntetés az Ökotárs mellett Fotó: Polyák Attila - Origo

Balliberális agytröszt

Hozzátette: a norvég alap pénzeit Európában mindenhol a Soros Györgyhöz köthető alapítványok kezelik. Megjegyezte: a Center for American Progress egy "balliberális agytröszt", amely a Clinton családhoz kötődik, és 2011-ben 209 ezer euróval, 2012-ben pedig több mint 220 ezer dollárral támogatta Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát.

Obama a tényekkel szemben beszélt

Vejkey Imre úgy értékelt: az amerikai elnök nyilatkozata minden ténybeli és jogi alapot nélkülöz. Szerinte a fenti érdekköröket az zavarja, hogy "Magyarország kereszténydemokrata kormánya bebizonyította, hogy az európai kereszténydemokrácia legjobb hagyományit képviseli, egyszerre akar igazságos, szolidáris és versenyképes országot teremteni". Az sem tetszik nekik, hogy a kormány kiáll az emberek mellett a bankelszámoltatás, a rezsicsökkentés, az egyenlő közteherviselés ügyében - mondta. A KDNP-s politikus kiállásra szólított fel Magyarország becsületéért és azért az eredményért, hogy a spekuláció helyett munkaalapú és szolidáris társadalmat hoztak létre.

Barack Obama Forrás: MTI/EPA/Seth Wenig

A liberalizmus nem megoldás

Kitért arra is: a liberalizmus már a 20. század közepén sem volt képes megoldani az elemi erővel feltörő társadalmi problémákat. Maga az unió megteremtése is magán viselte a kereszténydemokrácia jegyeit, ugyanakkor mára már ezen gyökerek létezését sem hajlandók elismerni. Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz - idézte Robert Schumannt, az unió egyik alapítóját, hozzátéve: a kontinens és a nyugati világ jövője nagyban azon múlik, hogy sikerül-e Európának kilépnie a krisztofóbiából, azaz a keresztény gyökerek megkérdőjelezéséből.

Obama a civilek támogatását ígérte

Előzőleg Barack Obama amerikai elnök a civil szervezetek globális amerikai támogatásának fokozását ígérte a Clinton Globális Kezdeményezés elnevezésű szervezet New York-i éves tanácskozásán, amelyen mások mellett Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette.

A külügyi tárca szerdán azt közölte Barack Obama nyilatkozatára reagálva, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnökének a magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincs ténybeli alapja.