Az amerikai és a francia metró az Iszlám Állam célpontja

Vágólapra másolva!
Az iraki miniszterelnök szerint országának titkosszolgálata egy összeesküvés nyomára bukkant: a célpont az Egyesült Államok és Párizs metróhálózata. Haider el-Abádi erről csütörtökön, az ENSZ New York-i székhelyén tájékoztatta a sajtót. 
Vágólapra másolva!

„Ma, mialatt itt voltam, pontos jelentéseket kaptam Bagdadból – ahol néhány személyt letartóztattak –, hogy Irakban hálózatok támadásokat terveznek. Az a tervük, hogy megtámadják a metrót Párizsban és az Egyesült Államokban. A részletek alapján a jelentés hitelesnek tűnik” – mondta néhány amerikai újságírónak Abádi. A jelentéseket reggel kapta, tette hozzá.

A merényleteket szerinte az Iszlám Állam nevű terrorszervezet külföldi harcosai tervezik. A politikus igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a támadás küszöbön áll-e. Nemmel felelt viszont arra a kérdésre, hogy sikerült-e meghiúsítani.

Hozzátette, hogy értesítették az Egyesült Államokat.

Nyugati vezetők már korábban aggodalmuknak adtak hangot, hogy a könyörtelen Iszlám Állam az iraki és szíriai népet sújtó hadjáratán túl terrorakciókat fog elkövetni a térségen kívül.