Életet adott első gyermekének Chelsea Clinton. Bill Clinton volt amerikai elnök, valamint Hillary Clinton volt first lady és külügyminiszter lánya maga jelentette be az örömhírt szombaton Facebook-oldalán.

A kislány a Charlotte Clinton Mezvinsky nevet viseli majd."Marc és én szeretettel, csodálattal és hálával telve ünnepeljük kislányunk születését" - írta Chelsea a közösségi oldalon.

A 34 éves Chelsea Clinton férje Marc Mezvinsky befektetési bankár. A boldog apa édesanyja képviselő volt, édesapja a Clinton-család régi barátja. Tizenéves koruk óta ismerik egymást, együtt jártak egyetemre is.

Marc Mezvinsky, Chelsea Clinton és Bill ClintonForrás: AFP/Stephen Chernin

A Clinton-lány a családi alapítványnak dolgozik, de korábban az NBC televízió tudósítója is volt, ezt a munkáját a terhessége miatt adta fel. Nem kizárt, hogy 2017-től ő lesz az első olyan ember, akinek mindkét szülője saját jogán költözhetett be a Fehér Házba, miután édesanyja a várakozások szerint indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson. Hillary Clinton korábban egyértelművé tette, hogy unokája megszületését is meg kívánja várni az elnökjelöltségre vonatkozó döntésével.

Chelsea Clinton egy májusi interjúban beszélt arról, hogy maga is nyitott lenne a politikai karrierre, ha nem lenne elégedett az őt képviselő politikusokkal. Korábban a volt elnök lánya mereven elzárkózott attól, hogy szüleinek nyomdokaiba lépve választott tisztségre jelöltesse magát.