Cameron nem hajlandó a szövetségre

British Prime Minister David Cameron leaves 10 Downing Street in central London on 26 September, 2014. Britain geared up for renewed military action in Iraq with lawmakers expected to vote in favour of joining air strikes against Islamic State (IS) milita
David Cameron
Vágólapra másolva!
London az Iszlám Állam nevű szélsőséges dzsihádista milícia leküzdése érdekében sem hajlandó szövetségre lépni Bassár el-Aszad szíriai elnökkel - mondta vasárnap a brit miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

David Cameron a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: Aszad maga is "a probléma része", így nem lehet szerepe a probléma megoldásában. Éppen az a brutalitás "toborzott tömegeket" az Iszlám Állam soraiba, amelyet Aszad saját népével szemben tanúsít - fogalmazott.

David Cameron Forrás: AFP/Justin Tallis

Cameron megerősítette, hogy London nem küld "harcoló inváziós szárazföldi erőket" az Iszlám Állam ellen. Arra a kérdésre, hogy a brit hadsereg kommandós egységei sem vehetnek-e részt például túszmentő akciókban, Cameron csak annyit mondott, hogy ezeknek az alakulatoknak a bevetéseiről a kormány soha nem tár fel részleteket.