Börtönben marad a szlovén kormányfő

Former Slovenian Prime Minister Janez Jansa smiles after holding a speech for his supporters during a break at the Inaugural Session of the Slovenian Parliament in Ljubljana on August 1, 2014. Janez Jansa, serving a two-year prison term for corruption, ha
Janez Jansa
Vágólapra másolva!
A legfelsőbb bíróság helybenhagyta Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök ítéletet, így továbbra is börtönben kell maradnia - írta a Novi List című horvát napilap csütörtökön a szlovéniai médiára hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A szlovén legfelsőbb bíróság helybenhagyta Janez Jansa volt miniszterelnök kétéves börtönbüntetését, illetve a két másodrendű vádlott ítéletét is az úgynevezett Patria ügyben

A volt miniszterelnököt és társait azzal vádolták, hogy törvényellenes üzletet kötöttek és kenőpénzt fogadtak el a finn Patria cégtől páncélozott járművek beszerzésekor. Egyikük sem vallotta be bűnösségét a bíróságon.

Janez Jansa Forrás: AFP/Jure Makovec

Janez Jansa politikai leszámolást lát az ügy mögött. A volt miniszterelnököt nyáron - az elsőfokú ítélet meghozatala után - megválasztották képviselőnek a szlovén törvényhozásba, és szolgálati gépkocsival, rendőri kíséret nélkül járt be a börtönből a parlament üléseire.