A Boko Haram is lefejezett egy túszt

Vágólapra másolva!
Egy nigériai vadászpilóta lefejezéséről és az iszlám törvénykezés szigoráról hozott nyilvánosságra videót a Boko Haram. A felvételen ismét szerepel a terrorista csoport vezetője, akinek korábban halálhírét keltette a nigériai hadsereg.
Vágólapra másolva!

A szélsőséges iszlamista szervezet azt állítja, hogy lelőtte a nigériai légierő egyik vadászgépét. Állításának igazolására videót hozott nyilvánosságra, amelyen bemutatják a roncsot, valamint a pilóta lefejezését.

A videón szerepel a Boko Haram vezetője, Abubakar Shekau, akinek a megölését már kétszer is bejelentette a nigériai hadsereg: először 2009-ban, másodszor pedig két hete.

Shekau fejére hétmillió dolláros vérdíjat tűzött ki az Egyesült Államok.

Bemutatják, mit jelent a saríja

A felvételen, amelyet a szokásos csatornákon keresztül juttattak el az AP amerikai hírügynökségnek, egy magát Shekauként azonosító férfi – akiről a nigériai hadsereg azt állítja, hogy csak dublőr – elmondja, hogy szigorú iszlám törvénykezést (saríját) vezettek be az szervezet által uralt északkelet-nigériai területeken.

A felvétel példákat is bemutat a saríja magyarázatára, többek között egy férfi halálra kövezését, akit házasságtöréssel vádoltak, egy lopással gyanúsított fiatalember kezének a levágását, valamint egy férfi és egy fiatal, hidzsábba öltözött lány megkorbácsolását.

Fejszével végezték ki a pilótát

A felvétel végén bemutatják a kiégett vadászgépet. A nigériai légierő is megerősítette, hogy szeptember 11-én eltűnt egy Alpha fedőnevű gépük két pilótával.

A videón látszik egy térdelő, terepruhás férfi, akinek a jobb keze fel van kötve. Mögötte fejszét lóbál a Boko Haram egyik harcosa, aki aztán lefejezi a pilótát.