Az apja áldásával vette el a mostohaanyját

(FILES) A file picture taken on June 7, 2013 in Dabo, northeastern France, shows Eric Holder (R) and his former step-mother Elisabeth Lorentz posing a day after they received a letter from the French Presidency saying that according to the French law, the
(FILES) A file picture taken on June 7, 2013 in Dabo, northeastern France, shows Eric Holder (R) and his former step-mother Elisabeth Lorentz posing a day after they received a letter from the French Presidency saying that according to the French law, their marriage is forbidden. The former stepson and stepmother obtained the right to marry from a local court in north-east France in June and are finally due to tie the knot on October 4, 2014 in the small village of Dabo. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN
Vágólapra másolva!
Több hónapos bírósági huzavona után feleségül vehette végre egykori mostohaanyját egy francia férfi. Az esküvőn a jelentések szerint részt vett az ex – a boldog vőlegény édesapja is.
Vágólapra másolva!

A francia törvények tiltják a nevelőszülők és mostohagyerekek közötti házasságot, a bíróság azonban mégis a 45 éves Eric Holder és a 48 éves Elisabeth Lorentz javára döntött, az ügyész pedig nem fellebbezett az ítélet ellen, bár nem értett azzal egyet.

A pár végigjárt minden fórumot, még Francois Hollande köztársasági elnök irodájának is írtak, ahonnan azt a választ kapták, hogy az államfő nem tehet semmit az ellen, amit a törvények tiltanak.

Az AFP jelentéséből nem derült ki, hogyan hozhatott a bíróság a törvénnyel ellentétes ítéletet. Arról azonban beszámolt, hogy száza vettek részt szombaton az egyházi és polgári szertartáson.

A boldog pár szerint a volt férj végig támogatta a harcukat Forrás: AFP/Frederick Florin