Segélykonvojt indított a német kormány Kelet-Ukrajnába

Vágólapra másolva!
A német kormány humanitárius segélyt küld 10 millió euró értékben Ukrajna keleti részére, a több mint száz kamionnal szállított rakomány október közepére éri el a válságövezetet.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi gazdasági és fejlesztési együttműködésért felelős minisztérium hét végi közleménye szerint a közelítő tél miatt egyre szorultabb helyzetbe kerülő lakosság támogatására egyebek mellett aggregátorokat, mobil fűtőberendezéseket, téli ruházatot, takarókat, tábori ágyakat és mobil konyhákat szállítanak Ukrajnába.

A szállítmányt a kijevi kormánnyal egyeztetve állították össze, egy részét Ukrajnában szerzik be. A konvoj kedden éri el a lengyel-ukrán határt. A segély egy részét a tárcavezető személyesen adja át Harkivban.

A minisztérium idén eddig a fejlesztési együttműködésre még a válság előtt betervezett 25,5 millió eurón felül 45 millió euró támogatást nyújtott Ukrajnának a válságövezet infrastruktúrájának helyreállítására és az újjáépítésre, és további 6 millió eurót fordított humanitárius segélyezésre.