Nincsenek magyarok az ebolafertőzött afrikai országokban

Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálatának nincs tudomása arról, hogy magyarok is élnének az ebola-járvány által leginkább érintett nyugat-afrikai országokban, Sierra Leonéban, Guineában és Libériában. 
Vágólapra másolva!

A minisztérium ugyanakkor úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy Nigériában mintegy 50 magyar állampolgár van, akik vegyes házasságban élnek vagy munkavállalás céljából érkeztek az országba.

A tárca 2013 márciusa óta működteti az online adatlap konzuli védelemhez internetes felületet. Ezt a külföldre utazó magyarok személyes, illetve utazási adataik megadásával tölthetik ki. Az adatok segítik a konzuli szolgálat munkáját, hogy felvegyék a kapcsolatot az utazóval és családjával, hozzátartozójával egy esetleges vészhelyzetben. A rendszer alapján a konzuli szolgálatnak nincs tudomása Sierra Leonéban, Guineában és Libériában tartózkodó magyarokról.

Libériában a legsúlyosabb a helyzet

Az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi összesítése szerint meghaladta a négyezret az Ebola-járvány halálos áldozatainak száma. A leginkább sújtott három nyugat-afrikai ország, Libéria, Sierra Leone és Guinea közül továbbra is Libériában a legsúlyosabb a helyzet. Ott az eddig azonosított 4076 fertőzött több mint fele, 2316 ember halt bele a betegségbe.