Obama többet tenne az ebolajárvány megfékezéséért

CLINTON, Bill; OBAMA, Barack New York, 2014. szeptember 23.
Barack Obama amerikai elnök felszólal a Clinton Globális Kezdeményezés (Clinton Global Initiative, CGI) évenkénti találkozójának második napi tanácskozásán New Yorkban 2014. szeptember 23-án. A s
New York, 2014. szeptember 23. Barack Obama amerikai elnök felszólal a Clinton Globális Kezdeményezés (Clinton Global Initiative, CGI) évenkénti találkozójának második napi tanácskozásán New Yorkban 2014. szeptember 23-án. A szervezetet 2005-ben Bill Clinton hozta létre, hogy a kormányok, a magánvállalatok, a nem kormányzati szervezetek és kiemelkedő közéleti személyiségek együttműködésével sikerüljön megoldani a világ legégetőbb gondjait. (MTI/EPA/Pool/Spencer Platt)
Vágólapra másolva!
A világ összességében nem tesz eleget az ebola jelentette veszély feltartóztatásáért - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, miután az Iszlám Állam terrorszervezet elleni koalíció több mint 20 hadseregének vezérkari főnökével találkozott a Washington melletti Andrews légi bázison.
Vágólapra másolva!

Az elnök hangsúlyozta, hogy a járványt annak forrásánál, Nyugat-Afrikában kell elfojtani, és sürgette, hogy azok az országok, amelyeknek ehhez megvan a kapacitásuk, fokozzák erőfeszítéseiket a kór ellen. Mint mondta, ennek érdekében személyesen fog közbejárni államok vezetőinél.

A kór terjedésének megfékezéséért személyesen fog közbenjárni Forrás: MTI/EPA/Pool/Spencer Platt

Obama szerint az amerikai egészségügyi rendszer elég erős, hogy ki lehessen jelenteni: nagyon valószínűtlen, hogy az Egyesült Államokban ebolajárvány törne ki.